Відділ освіти, молоді та спорту Маньківської селищної ради

Харчування

       В Україні розгорнуто реформу шкільного харчування. Новацій має зазнати не тільки склад шкільного меню та рецептури приготування, але й форми організації харчування, рекомендації до обладнання харчоблоків та роботи з постачальниками, а також підходи у формуванні культури здорового харчування у школярів, як наскрізної компетенції Нової української школи.

 

                                              

Раціональне харчування учнів будується на дотриманні трьох основних принципів:

  • забезпечення відповідності енергетичної цінності раціону харчування енергозатратам організму;
  • задоволення фізіологічних потреб організму у визначеній кількості енергії і співвідношенні у харчових речовинах;
  • дотримання оптимального режиму харчування, тобто фізіологічно обґрунтованого розподілу кількості споживаної їжі протягом дня.

Принципові зміни, що запроваджує реформа харчування

Ключові засади здорового харчування

 

Нормативна документація

Закон України "Про дитяче харчування"

Порядок організації харчування

Норми харчування

Інструкція з організації харчування у ЗДО

Санітарний регламент для ЗДО

Про затвердження норм харчування (постанова КМ)

Про затвердження Вимог щодо розробки, впровадження та застосування постійно діючих процедур, заснованих на принципах Системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)

Методичні настанови