A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

Огляд закладів освіти продовжується

Дата: 24.11.2021 08:53
Кількість переглядів: 8

Огляд закладів освіти продовжується

 

         19 листопада в черговий раз начальник відділу освіти, молоді та спорту відвідав  заклади освіти громади. Завітавши до  Дзензелівського ЗЗСО І-ІІІ ступенів, оглянув  вхід до закладу, капітальний ремонт якого було зроблено в попередні роки, а  у 2021 році - коване огородження для безпечного входу в приміщення.

         У приміщенні старої школи директор закладу А.О. Арзамасова звернула увагу керівника на стелю  в підсобному приміщенні майстерні по металу та дереву, яка потребує термінового капітального ремонту. Юрій Миколайович запевнив її, що матеріали для стелі уже придбані, й найближчим часом підрядник розпочне роботи.

         Далі Алла Олексіївна та Юрій Миколайович оглянули харчоблок, де в 2020 році було зроблено  капітальний ремонт, влаштовано всі необхідні цехи, побутові кімнати для персоналу, оновлено технологічне обладнання, посуд та ін. Це дало змогу здійснювати якісне харчування 120 учнів школи.

 

         У розмові Алла Олексіївна також підняла питання про придбання нового марміта для харчоблоку та заміну старого газового котла в котельні. Юрій Миколайович відповів, що дані питання планується вирішити в наступному бюджетному році.

      У ході зустрічі також було обговорено питання виконання вимог протипожежної  безпеки, що є одним із  пріоритетних завдань. Юрій Миколайович зазначив, що в 2021 році з бюджету відділу використано 401,177 тис грн. для влаштування  системи  захисту будівель від розрядів блискавки в Маньківському ЗЗСО №1, Подібнянському, Дзензелівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів, змонтовано  протипожежну сигналізацію в Нестерівському ЗДО «Колосок». А в минулому році в Подібнянській, Потаській, Рогівській школах  було влаштовано  пожежні водойми. Наразі розроблено проекти по  влаштуванню  пожежної сигналізації в Маньківському ЗЗСО І-ІІІ ст №1, Маньківському ЗДО «Росинка», грозозахисту в Кищенецькому ЗЗСО І-ІІІ ст., підвищенню вогнестійкості дерев’яних конструкцій даху в ряді закладів. Всі  проекти подані на  розгляд до Управління освіти і науки і є сподівання, що у 2022 році частину коштів буде виділено з державного бюджету.

У Кищенецькій школі  в котельні поспілкувався з оператором. Оглянув запаси твердого палива. Обговорив з директором закладу Сергієм Хлопетчуком  питання подальшого  ремонту цехів харчоблоку та приведення їх до вимог ХАСПП.      

                        

 

У 2020 році харчоблок був капітально відремонтований на що було залучено більше 100 тис грн  коштів відділу освіти, також було оновлено  технологічне обладнання, посуд. В 2021 році в цехах замінено двері. 

Поцікавався  Юрій Миколайович і роботою внутрішніх санвузлів, зокема чи є подача  холодної і гарячої води. Сергій Анатолійович  запевнив керівника, що все  гарно функціонує. У цьому році в санвузлах відповідно до Санітарного регламенту було встановлено 4 кабінки. Всього у поточному році  на ремонт харчоблоку  Кищенецького ЗЗСО І-ІІІ ступенів було виділено з бюджету відділу освіти, молоді та спорт 43,709 та  залучено 23,694 тис.грн позабюджетних коштів. 

Юрій Безверхий також ознайомився  з ходом видалення аварійних  дерев біля закладу на що рішенням виконкому селищноїх ради було видано дозволи.

        Цього ж дня Ю.М.Безверхий завітав до Маньківського ЗЗСО І-ІІІ ступенів №1, де ознайомився з роботою гуртка робототехніки: у 2021 році, завдяки наполегливості  Юрія Миколайовича, для придбання сучасного обладнання гуртка та оновлення наборів LEGO було залучено 250 тис.грн (на умовах співфінансування з обласним бюджетом). Учитель  інформатики Володимир Черепенко продемонстрував  моделі роботів та розповів про підготовку  до обласного конкурсу, а також подякував усім, хто долучився до створення матеріальної бази з робототехніки.

Юрій Миколайович поспілкувався з дітьми, які в свою чергу розповіли про свої досягнення в робототехніці та моделюванні, продемонстрували  вироби, що самі моделюють і друкують за допомогою 3D принтера (даний пристрій дозволяє виготовляти різні моделі, фігури та ін.). Ця новинка є навіть не у всіх міських школах. «У  планах на 2022 рік  передбачено облаштування  кабінету для занять з робототехніки», - повідомив Юрій Миколайович.

         Побував Юрій Миколайович і в дошкільних закладах:  Кищенецькому «Берізка» та Маньківському «Золотий ключик». Приємно вразила доглянута територія закладу «Золотий ключик», де чисто та охайно, вирізані аварійні дерева, оновлено два літніх павільйони,за активної участі батьків та працівників, в котельні  є необхідний запас дров для дотримання температурного режиму закладу.

         У цьому році відділом освіти, молоді та спорту та депутатом  селищної ради Сергієм Турченком  було проведено ремонт гарячого цеху закладу, адже він не проводився з дня введення в експлуатацію закладу: стіни і підлогу облицьовано плиткою, замінено електропроводку, змонтовано нову витяжку, закуплено нову електроплиту, мийки, технологічні столи, оновлено кухонний посуд. Всього на проведення робіт з бюджету відділу  було виділено 96,247 тис грн. Спонсорська допомога С.Турченка склала  22,797 тис.грн.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень