A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

Начальник відділу продовжує відвідування закладів освіти громади

Дата: 17.11.2021 09:22
Кількість переглядів: 4

12 листопада начальник відділу освіти, молоді та спорту Юрій Безверхий в черговий раз відвідав заклади освіти громади.

         У Рогівському ЗЗСО І-ІІІ ступенів разом з директором Сергієм Глуховим та депутатом від  ВО «ЧЕРКАЩАНИ»  Олександром Попелюхом було обговорено об’єми робіт,  які виконано  під час підготовки закладу  до нового навчального року, а це влаштування відкосів до 35 вікон та  капітальний ремонт підлоги  у першому класі.

        

 

Всього у 2021 році на підготовку закладу до нового навчального року було залучено 469,837 грн, в тому числі з бюджету відділу 131,467 грн, кошти ТОВ «ДУКРА АГРО» 45,870 грн, ТОВ «Лімагрейн Україна» 290  тис грн., ПП «Роги» 2,5 тис.грн.

         Під час зустрічі було визначено об’єм робіт, які потрібно буде вирішити у 2022 році, а це капітальний ремонт підлоги в двох класах початкової ланки та оновлення комп’ютерного обладнання.

 

 

Приємно і те, що в  Рогівському закладі навчаються  не лише діти із с. Роги, а й  23 учні із села Поташ  колишнього Тальнівського району. Для цих дітей забезпечується підвіз шкільним автобусом.

         У Молодецькому ЗЗСО І-ІІІ ступенів Юрій Миколайович ознайомився з роботою нового  лінгафонного кабінету, який було придбано у 2021 році на умовах співфінансування з обласним бюджетом 50/50 на загальну суму  300 тис грн.

 

         Дуже задоволена використанням лінгафонного кабінету на уроках учитель англійської мови. Вона повідомила, що сучасне обладнання дає змогу розвивати інтерес школярів до вивчення іноземних мов, робить процес навчання незвичним, захопливим, допомогає підтримувати постійне зацікавлення дітей предметом. А учитель викладає мову з урахуванням індивідуальних особливостей та можливостей учня. Спеціально розроблені програми дозволяють кожному учневі виконувати окремі завдання різних рівнів володіння мовою.

         Директор закладу Петро Карпенко  підняв питання про необхідність оновлення комп’ютерів і у комп’ютерному класі, адже вони  відпрацювали більш як 13 років і вже не в змозі  забезпечити сучасні потреби  при вивченні інформатики. Юрій Миколайович повідомив, що придбання комп’ютерної техніки планується у 2022 році, в тому числі за рахунок співфінансування з обласним бюджетом.

         У Потаському ЗЗСО І-ІІ ступенів начальника відділу зустріла директор закладу Валентина Калман, яка повідомила, що заклад працює в звичайному режимі. У їдальні для дітей готують смачні обіди, кухарі мають можливість розширити  асортимент смачних страв, адже в цьому році  за кошти бюджету  відділу освіти, молоді та спорту було придбано нову електроплиту з духовкою.

 

         Із захопленням  Валентина Григорівна розповіла і про першу  організовану  поїздку учнів школи до басейну  СОК «Заріччя». Підвіз учнів було організовано шкільним автобусом.

        

Юрій Миколайович повідомив, що в бюджеті відділу винайдено резерв на суму 150 тис грн, який буде спямовано  на завершення  капітального ремонту системи опалення корпусу №2 Потаського ЗЗСО.

         У ході поїздки Юрій Миколайович відвідав і позаміський дитячий оздоровчий заклад «Дивокрай», де проконтролював хід ремонтних робіт   в котельні  та встановлення котла на твердому паливі.

 За проєктом тут буде  зроблено капітальний ремонт із заміною котла, насосної групи, автоматики та димової труби, що дасть можливість створити умови для відновлення роботи ЗДО «Сонечко» та використання  приміщення «Дивокраю» в міжсезоння. На дані роботи було залучено   кошти відділу освіти, молоді та спорту  в сумі 283 тис грн.

 

Також перевірив  роботу соціальної колонки, яка була влаштована  на прохання старости та жителів села і знаходиться на балансі та обслуговуванні відділу. Кошти на придбання  матеріалів та  монтажні роботи виділив  координатор ВО «ЧЕРКАЩАНИ»  М.Ф.Северин, до проведення земляних робіт долучились жителі   с.  Паланочки.

 

За результатами попереднього об’їзду закладів освіти, який відбувся  4 листопада 2021 року, в Добрянському закладі дошкільної освіти завершилося встановлення твердопаливного котла для  створення комфортних умов  перебування дітей у закладі  та дотримання температурного режиму згідно санітарних вимог.

Наше завдання – продовжити позитивні тенденції розвитку освіти громади та закласти міцний фундамент розпочатих реформ, зазначив Юрій Миколайович.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень