A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

Проведено І та ІІ етап ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка у закладах загальної середньої освіти району

Дата: 28.10.2018 09:42
Кількість переглядів: 6

         У кожного народу є особистості, оповиті невмирущою славою і любов’ю. Таким славним сином українського народу був і залишається Тарас Шевченко – геній людства. Він вийшов із народу, жив з народом і не тільки думкою, а і обставинами життя, був кров’ю зв’язаний  з ним.

        З  метою виховання у школярів почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю, формування готовності творити добрі справи задля рідної Батьківщини, повноправної і невіддільної від світового розвитку країни, протягом  жовтня  у закладах загальної середньої освіти району проводився шкільний етап ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

           Загальна кількість учасників шкільного етапу Конкурсу – 432 учнів.

          Під час проведення шкільного етапу Конкурсу в навчальних закладах організовано урочисте відкриття заходу. Учні читали поезії, виконували музичні твори, написані геніальним поетом, ознайомлювалися з маловідомими біографічними фактами, покладали квіти до погруддя Тараса Шевченка, переглядали презентації, підготовлені учнями, побували у віртуальному музеї, розглядали ілюстрації до творів, виконували інсценізації уривків за його творами.

       27 жовтня 2018 року на базі Маньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 проведено ІІ (районний) етап Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, в якому взяли участь 66 учнів із 15 навчальних закладів.

       Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка – це справжнє свято знань, яке об’єднує  навколо української мови  талановитих учнів, студентську молодь, педагогів,  батьків. Провівши шкільний та районний етапи Конкурсу, ми вкотре переконалися в значимості постаті Великого Кобзаря в українській та світовій літературі. Шевченко вічно житиме в наших серцях.

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень