A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

Корекційно - розвиткові послуги "Інклюзивно - ресурсного центру" Маньківської районної ради Черкаської області

Дата: 22.10.2020 10:09
Кількість переглядів: 4

 

       

  Комунальна установа «Інклюзивно-ресурсний центр» Маньківської районної ради Черкаської області (далі – ІРЦ), з жовтня 2020 року надає корекційно – розвиткові послуги дітям з особливими освітніми потребами(далі – ООП).

   На сьогодні 19 дітей  з ООП забезпечені корекційно – розвитковими  послугами  фахівцями ІРЦ, з них: 5 діток з об'єднаних територіальних громад та 14 дітей по Маньківському району.   

  Відповідно графіку проведення корекційно – розвиткових  послуг, працівниками ІРЦ щовівторка проводяться виїзні корекційні заняття для дітей з ООП у наступних закладах освіти: Вікторівська, Молодецька, Чорнокам'янська, Кищенецька ЗОШ І-ІІІ ступенів, опорний навчальний заклад «Іваньківська ЗОШ І-ІІІ ступенів Іваньківської сільської ради Черкаської області» та опорний заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів Буцької селищної ради.

  Щосереди та четверга при відділі освіти районної державної адміністрації  здійснюються заняття для  дітей з ООП селища Маньківка.

  Корекційно - розвиткові послуги – це комплексна система заходів супроводження особи з особливими освітніми потребами у процесі навчання, що спрямовані на корекцію порушень шляхом розвитку особистості, її пізнавальної діяльності, емоційно-вольової сфери та мовлення.

  Зміст корекційно-розвиткової роботи визначається з урахуванням особливостей розвитку дітей з особливими освітніми потребами, мети, завдань та напрямів такої роботи.

 Наразі фахівці ІРЦ працюють із дітьми за наступними нозологіями:

  • затримка психічного розвитку;
  • з порушеннями інтелектуального розвитку легкого та помірного ступеня;
  • тяжкі порушення мовлення.

Корекційно - розвиткові заняття для дітей з ООП проводять:

  • практичний психолог (в.о. директора ІРЦ) – Бендерська Катерина Валеріївна;
  • вчитель - логопед – Муковіз Олена Василівна.

« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень