A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

Районний семінар учителів російської мови та зарубіжної літератури

Дата: 20.12.2017 10:42
Кількість переглядів: 4

 

       08 листопада 2017 року на базі Буцької ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар учителів російської мови та зарубіжної літератури з теми «Реалізація компоративної змістової лінії навчальної програми та Державного стандарту базової та повної загальної середньої освіти у процесі вивчення зарубіжної літератури», який пройшов відповідно до плану роботи районного методичного кабінету при відділі освіти Маньківської РДА.

       Учасники семінару відвідали урок з зарубіжної літератури в 9 класі «Поема Байрона «Мазепа: історична основа та романтичний міф. Риси романтичного героя в образі Мазепи»»; із зацікавленістю переглянули презентацію «Використання інтерактивних технологій на уроках зарубіжної літератури»  та виховний захід «Байрон – видатний поет – романтик XІX століття» (учитель Вовк Т.В.).

Завідувач районним методичним кабінетом при відділі освіти Маньківської РДА  Трунденко І.П. висвітлила питання:

  - про проведення районного конкурсу для вчителів української та зарубіжної літератури «Я іду в 9 клас»;

 - про конкурс цифрових ресурсів для навчально – методичного забезпечення викладання російської мови та зарубіжної літератури у загальноосвітніх навчальних закладах району;

 - про проведення районної науково-практичної Інтернет-конференції з проблеми «Становлення індивідуальної системи педагогічної діяльності вчителя-словесника як запорука підвищення якості навчально-виховного процесу в умовах модернізації освіти».

     Завершився семінар інтерактивною формою роботи «Педагогічний мікрофон», де колеги мали можливість висловити думки з теми семінару та обмінятись досвідом роботи в даному напрямку.

                                        

Рекомендації семінару вчителів російської мови та зарубіжної літератури від 08.11.2017 року:

1.Використовувати ефективні методи та прийомит, які допомагають розкрити творчий потенціал особистості кожного учня, сформувати навички аналітичного мислення, полікультурної компетентності: методів творчого читання, евристичного та дослідницького, перекладу; прийомів індивідуального й коментованого читання типологічно близьких текстів; проблемної ситуації; порівняння художніх творів; «вслуховування» в оригінал твору; зіставлення твору з його генетичним джерелом; евристичної бесіди, диспуту, діалогу.                                                                 

2.Проводити інтегровані уроки зарубіжної літератури та української літератури, зарубіжної літератури та англійської мови  з метою формування загальних закономірностей пізнання  світу, гуманістичного світогляду, виявлення спільного та відмінного в різних національних культурах, доцільно поєднуючи інноваційні технології навчання із традиційними.  

3.Виявляти літературні здібності учнів з метою залучення їх до пошуково- дослідницької діяльності, дослідження специфіки перекладного художнього твору, що передбачає застосування на уроках компаративного аналізу.

                                                                          


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень