A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

На Маньківщині проведено ХVІІІ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика

Дата: 20.12.2017 10:51
Кількість переглядів: 8

 

       Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика проводиться щорічно з 2000 року Міністерством освіти і науки України спільно з Лігою українських меценатів, Освітньою фундацією Петра Яцика із залученням центральних і місцевих органів виконавчої влади, а також громадськості на підтримку ініціативи Петра Яцика, з метою сприяння утвердженню державного статусу української мови, піднесення її престижу серед учнівської молоді, виховання пошани до культури і традицій українського народу, підвищення рівня мовної освіти й культури, удосконалення навиків майстерного володіння словом.

       Традиційно перший етап цього конкурсу  у районі стартував 09 листопада 2017 року у День української писемності та мови. За перемогу змагалися 1121  учнів 3-11 класів із 19 загальноосвітніх навчальних закладів району.

       Під час проведення шкільного етапу Конкурсу в навчальних закладах організовано урочисте відкриття заходу, конкурси на кращого знавця української мови, учнівські конференції, диспути, усні журнали, години поезії, вікторини, мовні конкурси, брейн-ринги. Цей день пройшов урочисто і святково, проведено радіодиктант національної єдності,  стартував тиждень української мови «Рідна мова – краю батьківського пісня».

       З метою  виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання у молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня  мовної  освіти  в Україні,  загальної мовної  культури 11 листопада 2017 року на базі Маньківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1  проведено ІІ етап ХVІІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь 149 учнів із 17 загальноосвітніх навчальних закладів району, з них 14 переможців.

       Хотілося б зазначити, що з кожним роком збільшується коло прихильників та послідовних шанувальників української мови, культури, духовності.

      За життя Петро Яцик твердив, що не варто слізно нарікати на злих ворогів, які нищили нашу мову, звинувачували одне одного в недостатньому патріотизмі, - це шлях в нікуди.

       Тож бажаємо кожному досягти вершин у нелегкій праці оволодівання українською мовою.

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень