A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

Районний семінар учителів української мови та літератури у Подібнянській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Дата: 20.12.2017 10:54
Кількість переглядів: 8

 

       15 листопада 2017 року на базі Подібнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів відбувся районний семінар для вчителів української мови та літератури на тему: «Підвищення якості та результативності сучасного уроку через компетентнісно-зорієнтований підхід до викладання української мови та літератури».

       Семінар відкрила завідувач районним методичним кабінетом Трунденко Інна Петрівна. У своєму виступі вона відмітила, що змінюються мета та зміст освіти, з’являються нові засоби та технології навчання, але урок залишається головною формою навчання. Незмінним є складові уроку, які спрямовані на формування компетентностей: навчальна, розвивальна і виховна функції; принцип науковості в змісті, розвиток інтересу до знань, різноманітність форм і методів та раціональне використання часу на уроці.

      Практичний блок семінару розпочала учитель української мови та літератури Подібнянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Гурова Аліна Вікторівна, яка провела урок української літератури у 5 класі «Загадки як вид усної народної творчості. Зміст і форма загадок. Види загадок (про людей, їхнє життя, про природу та її явища, про рослин і тварин)» та поділилась досвідом роботи з проблеми «Майстер своєї справи знаходить натхнення в роботі». Даний урок проведено з дотриманням вимог до сучасного компетентнісного уроку з використанням мультимедійних технологій та інтерактивних методів навчання.

      Приємною родзинкою семінару були ляльковий театр «Домовичок з палітрою» та зустріч з письменницею Павленко Мариною Степанівною «Неповторний поетичний голос, своєрідне розуміння й бачення світу у творах».

       Питання «Компетентнісний підхід та соціалізація творчої особистості проектом Творчого об’єднання «Соняшник»» висвітлив учитель української мови та літератури Кищенецької ЗОШ І-ІІІ ступенів Лавринюк Олександр Миколайович та наголосив про порядок проведення даного конкурсу у 2018 році.

       Завідувач районним методичним кабінетом при відділі освіти Маньківської РДА Трунденко Інна Петрівна ознайомила присутніх з підсумками проведення І, ІІ етапів Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді ім. Т.Г.Шевченка, Міжнародного конкурсу з української мови ім. П. Яцика у 2017-2018 н.р.

       Організаторами і безпосередніми учасниками районного семінару розроблені методичні рекомендації відповідно до теми «Підвищення якості та результативності сучасного уроку через компетентнісно-зорієнтований підхід до викладання української мови та літератури».

Рекомендації семінару вчителів української мови та літератури від 15.11.2017 року:

1.Організовувати навчально-виховний процес з предмета на основі діяльнісного підходу, ігрових, пошуково-дослідницьких методів, використання новітніх технологій.

2.Формувати діяльнісне ставлення учнів до процесу навчання.

3.Зміщувати акцент з накопичення знань на формування й розвиток в школярів здатності практично діяти, застосовувати досвід успішних дій у конкретних навчальних ситуаціях.

4.Створювати організаційно-педагогічні умови для розвитку ініціативи, самостійності, творчих здібностей учнів.

                                    

 

                                  


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень