A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

Районний семінар-практикум учителів російської мови та зарубіжної літератури

Дата: 21.02.2018 14:05
Кількість переглядів: 3

     20 лютого 2018 року на базі Маньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 відбувся районний семінар-практикум учителів російської мови та зарубіжної літератури на тему «Розвиток інтелектуального й образно-інтуїтивного мислення на уроках зарубіжної літератури».

       Директор Маньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Кривосар М.Д., презентуючи педагогічні досягнення педагогів закладу, наголосила на пріоритетних завданнях Концепції нової української школи.  

         Інтегрований урок (зарубіжна література,  музичне та образотворче мистецтво) у 8 класі «Усепереможна сила кохання» (за трагедією В.Шекспіра «Ромео і Джульєтта») провели Северин О.З, учитель зарубіжної літератури, Висока Л.В., учитель образотворчого мистецтва та Левченко А.В., учитель музичного мистецтва. Учасників семінару-практикуму вразила розмаїтість методів та прийомів, вдале використання ІКТ, організація самостійної пошукової діяльності учнів, увага на розвиток їх мовлення.

       Досвідом роботи з проблеми «Компетентності – сходинки до сучасного світу» поділилася з колегами учитель зарубіжної літератури Маньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Іванова Л.В., яка наголосила, що Нова українська школа має ефективно допомогти учневі  розкрити, розвинути  особистісний потенціал та сформувати стійкі  компетентності, які необхідні при досягненні його життєвого успіху. А тому завданням сучасної школи є реалізація копметентнісного підходу в навчанні, який передбачає спрямованість освітнього процесу на формування і розвиток ключових компетенцій особистості.

       Під час майстер-класу Северин О.З. «Я роблю так…» вчителі відчули себе в іншій ролі, активно висловлювали думки, відповідали на запитання.

      Завідувач районним методичним кабінетом Трунденко І.П. проаналізувала підсумки І, ІІ та ІІІ етапів Всеукраїнської олімпіади з російської мови та літератури, участь педагогів у районній та обласній Інтернет-конференції, результати інтелектуальної літературної гри «Sunflower» у 2017-2018 навчальному році.

       Завершився семінар інтерактивною формою роботи «Педагогічний мікрофон», де колеги мали можливість висловити думки з теми семінару та обмінятись досвідом роботи в даному напрямку.

              

              


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень