A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

Семінари педагогів-організаторів та вчителів предмета «Захист Вітчизни» навчальних закладів загальної середньої освіти Маньківського району на базі Чорнокам'янської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Дата: 21.12.2017 14:24
Кількість переглядів: 11

 

         07.12.2017 року на базі Чорнокам'янської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся семінар педагогів-організаторів шкіл району на тему «Роль учнівського самоврядування у формуванні громадянської свідомості підростаючого покоління».

         В цей же день на базі школи проходив семінар вчителів предмета «Захист Вітчизни» на  тему «Інтерактивні форми роботи при викладанні предмета «Захист Вітчизни»».

        В рамках семінарів  учасники відвідали  Зал Бойової слави. Учні-екскурсоводи познайомили присутніх з історією села, бойовим шляхом його односельчан, які захищали рідну землю під час Другої Світової війни, героями, які боронять схід нашої країни в АТО.

        Гуленко Сніжана, президент шкільного учнівського самоврядування «ОРАНТА», ознайомила педагогів-організаторів з роботою учнівської організації, поділилася досвідом про спільну роботу педагогічного, учнівського та батьківського колективів щодо формування громадянської позиції у школярів. Особливу увагу звернула на роботу учнівської республіки та проведену виховну, інформаційно-освітню, роз’яснювальну роботу в колективі на вирішення поставлених завдань. Присутні познайомилися з роботою волонтерського загону «Прометей» та організацію учнівської шкільної газети «Серпантин» у реалізації питання семінару.

        Вчителі предмета «Захист Вітчизни» відвідали відкритий урок з предмета «Захист Вітчизни» в 10 класі, який провів Свирида М.Д.

       Далі всі учасники семінарів побували на святковій програмі до Дня Збройних Сил України «Українці-народ мужній і народ незламний» за присутністю учасників АТО.

      Учасники семінарів переймали досвід організації роботи з юноармійцями школи. На святковому конкурсі строю та пісні старшокласники приймали присягу юноармійця. Учасники семінарів були вражені  активністю учнів школи у конкурсі пісні та строю, адже учні школи, починаючи з першокласників, вміло виконували елементи стройової підготовки, команди директора школи, капітанів команд та злагоджено пройшли стройовим кроком з виконанням стройової пісні.

      В рамках семінарів було обговорено питання підготовки учнів та педагогів до навчально-польових зборів, їх участь  у роботі військово-патріотичного табору «Козацький гарт», робота якого планується в травні-червні 2018 року.

       На завершення  були підбиті підсумки семінарів та вироблені методичні рекомендації для реалізації учасниками семінарів  в навчальних закладах.

                      

                      


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень