A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

РАЙОННИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ УЧИТЕЛІВ УКРАЇНСЬКОЇ МОВИ ТА ЛІТЕРАТУРИ

Дата: 30.03.2018 15:08
Кількість переглядів: 4

     Однією з ефективних форм розповсюдження власного педагогічного досвіду є майстер-клас. Дане поняття широко використовується в багатьох сферах діяльності людини, у тому числі і в освіті.

       30 березня 2018 року у відділі освіти Маньківської райдержадміністрації відбувся районний майстер-клас для вчителів української мови та літератури за темою «Розвиток всебічнорозвиненої особистості через використання інтерактивних технологій та ігрових елементів на уроках української мови та літератури».

         У заході взяли участь завідувач районним методичним кабінетом Трунденко І.П. та вчителі української мови і літератури району.

           Майстер-клас провела з учасниками Богурська С.С.,  учитель української мови та літератури Попівської ЗОШ І-ІІ ступенів з теми «Розвиток всебічнорозвиненої особистості через використання інтерактивних технологій та ігрових елементів на уроках української мови та літератури» і запропонувала колегам взяти участь у мовних та літературних іграх. Учитель показала, як за короткий проміжок часу можна перевірити знання дітей з мови та літератури, уміння складати твори, ребуси, чайнворди, кросворди.

                                                    

      Теоретичну частину засідання розпочала керівник районного методичного об’єднання учителів української мови та літератури Сірченко О.В. по темі «Особливості проведення ДПА з української мови та літератури в 9 класі у 2017-2018 навчальному році».

            Учитель української мови та літератури Маньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Гоменюк О.М. у своєму виступі акцентувала увагу колег на шляхах запровадження стратегії методів і прийомів розвитку критичного мислення учнів під час викладання української мови та літератури в рамках реалізації Концепції Нової української школи.

         Досвідом роботи зі створення та використання цифрових ресурсів на уроках української мови та літератури поділилася учитель української мови та літератури Маньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1 Хоменко Н.Я.

        Завідувач районним методичним кабінетом Трунденко І.П. ознайомила присутніх з підсумками І, ІІ, ІІІ етапів Всеукраїнської олімпіади з української мови та літератури, участю педагогів у обласних Інтернет-конференціях, результатами конкурсів.      Наприкінці теоретичної частини Трунденко І.П. провела анкетування з метою удосконалення методичної роботи та рівня фахової майстерності учителів української мови і літератури.

                                                   

         Побачити щось нове, навчитися реалізовувати його у своїй роботі – завдання, що мотивувало всіх учасників майстер-класу, адже професійна майстерність завжди є наслідком досить тривалої практичної праці вчителя, осмисленої і наповненої вдумливими міркуваннями над проблемами своєї професійної діяльності.

        Учителі української мови та літератури зазначили, що майстер-клас мав практичне значення і в подальшому матеріали заходу будуть використані в навчальній діяльності.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень