A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

Шевченківські дні у закладах загальної середньої освіти району

Дата: 12.03.2018 15:31
Кількість переглядів: 73

       В історії кожного народу є імена, які він свято береже у своїй пам’яті і з великою любов’ю та повагою передає із покоління в покоління. Є таке ім’я і у нашого народу – Тарас Григорович Шевченко. Не було і немає в Україні поета, який був би йому подібний. Саме він і повернув народу його голос – українську мову. Для кожного з нас ім’я Шевченка є святим.
   
12 березня 2018 року у закладах загальної середньої освіти району вшановували пам’ять національного генія, народного поета України – Тараса Григоровича Шевченка.

       З метою поглиблення знань учнів та вияву поваги і любові до Кобзаревого слова було проведено виховні заходи. Приємно відмітити, що всі учні активно долучилися до відзначення Шевченківських днів. У школах організовано виставки ілюстрацій до творів Великого Кобзаря «Шевченко очима дітей», у шкільних бібліотеках створено книжкові виставки, мистецькі вернісажі, проведено літературні світлиці, інтерактивні ігри, літературні читання та конкурси читців.

       Молодші школярі відзначили свято виставками малюнків, уроками позакласного читання, інсценізаціями уривків з творів Т. Шевченка. Цікаво пройшли інтегровані уроки історії та української літератури з теми «Колесо долі» та «Україна і Кобзар – вічні». Учні 10 – 11-х класів взяли участь у літературному мультимедійному журналі «Слово про Тараса Шевченка», а для учнів 7 – 9-х класів вчителі-словесники провели мультимедійну інтелектуальну гру «Відомий і невідомий Тарас Шевченко».


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень