A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

Завершення діяльності літніх мовних таборів у Маньківському районі

Дата: 13.06.2018 15:34
Кількість переглядів: 6

      Одним із нестандартних підходів для забезпечення якісного навчання дітей іноземною мовою є створення літніх мовних таборів. Такі табори покликані спонукати школярів практично застосову­вати знання  отримані протягом навчального року.

      У та­борах діти мають можливість спілкуватися англійською мовою та застосовувати її у різних формах діяльності (в ігрових та концертних програмах, театральних виставах тощо).  

       У 2018 році організовано роботу літніх мовних таборів на базі 12 закладів загальної середньої освіти району, а саме: Буцької ЗОШ  І-ІІІ ст., Вікторівської ЗОШ І-ІІІ ст., Дзензелівської ЗОШ І-ІІІ ст., Іваньківської ЗОШ І-ІІІ ст., Маньківської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Маньківського НВК «ЗОШ  І-ІІІ ст. - гімназія», Молодецької ЗОШ І-ІІІ ст., Нестерівської ЗОШ І-ІІІ ст., Подібнянської ЗОШ  І-ІІІ ст., Рогівської ЗОШ І-ІІІ ст., Чорнокам’янської ЗОШ І-ІІІ ст., Потаської ЗОШ І-ІІ ст.

       Основною метою мовних таборів є зацікавити школярів англійською мовою, здобути необхідні мовні навички, наповнити відпочинок веселим та пізнавальним спілкуванням  та забезпечити змістовне дозвілля, показати дітям інший, відмінний від шкільного стиль викладання, де акцент ставиться на практичну частину і знання, які можна застосувати пізніше і в інших ситуаціях. Це дуже відрізняється від звичайного теоретичного підходу до освіти. Саме через таку діяльність діти суттєво розширюють свій кругозір і дізнаються багато нового.

        Мовні табори у районі працювали у період з 29 травня по 12 червня 2018 року. До відпочинку та креативного навчання було залучено 180 учнів району.

       П’ять закладів загальної середньої освіти працювали  протягом 1 тижня, сім – протягом 2 тижнів за різними тематичними напрямками: інтелектуально-пізнавальним, пізнавально-ігровим, мистецьким, еколого-пізнавальним, спортивно-ігровим, країнознавчим.

        Керівниками у таборах були призначені вчителі англійської мови, які мають відповідну фахову освіту та кваліфікацію. Для організації роботи табору вчителями використано та адаптовано розробки програм діяльності літніх мовних таборів міжнародних організацій та видавництв, представлених на сайті МОН України і різних іншомовних освітніх сайтах; створено власні дидактичні матеріали та форми презентації роботи табору.

      До роботи у таборах також були залучені психологи, медичні сестри, вчителі художньо-естетичного та спортивного напрямків. Ця дружна команда зуміла показати, що вивчення мов – це цікаво і легко, а літній табір може бути веселим та яскравим.

       Таким чином, у літніх мовних таборах учні:

  • здобули необхідні мовні навички;
  • непомітно подолали мовний бар'єр;
  • удосконалили свою розмовну мову;
  • поєднали навчання із захопливим відпочинком;
  • найголовніше — отримали мотивацію для подальшого удосконалення англійської мови.

        У таборі панувала атмосфера взаємоповаги, зникли комплекси й страхи. Учні навчились діяти однією командою, допомагати один одному. Вони використовували мову як інструмент та мали можливість відчути наскільки вона корисна та гнучка. Літні мовні табори дали можливість дітям весело провести час, розвинути свої таланти, отримати пізнавальну інформацію, навчитися новому та переконатись у важливості вивчення іноземної мови.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень