A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

Про відзначення Міжнародного дня рідної мови

Дата: 01.02.2019 15:40
Кількість переглядів: 5

       Відповідно до листа Державної наукової установи «Інститут модернізації змісту освіти» Міністерства освіти і науки України від 31.01.2019 року № 22.1/10-293  інформуємо про відзначення 21 лютого 2019 року Міжнародного дня рідної мови. Для кожної людини її рідна мова була і залишається найдорожчою у світі, бо   саме вона визначає пам’ять народу в історичному і цивілізаційному часі.

      Сучасна Україна, як європейська держава з великим розмаїттям етнічних спільнот, надає можливість усім національним меншинам розвивати, збагачувати і зберігати свої рідні мови.

      Держава гарантує вільний розвиток та захист мов представників різних національностей, сприяє вивченню мов міжнародного спілкування.

              Водночас, мовою національної консолідації є державна українська мова, яка відображає самобутність багатомільйонного Українського народу і є основою його духовності та історичної пам’яті.

          Українська держава підписала міжнародно-правовий акт – Європейську хартію регіональних мов або мов меншин, яка набула чинності з 1 січня 2006 року, що стало ще одним кроком до захисту мовних прав національних меншин, відродження їхньої етнічної самобутності та підтримки мовного розмаїття.

        Із нагоди святкування Міжнародного дня рідної мови рекомендуємо організувати та провести у закладах загальної середньої освіти фестивалі, конференції, семінари, презентації, круглі столи, відкриті уроки, книжково-ілюстративні виставки, диктанти. 

           Просимо сприяти висвітленню проведеної роботи у засобах масової інформації, на сайтах закладів загальної середньої освіти.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень