A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

Про впровадження Закону України "Про повну загальну середню освіту"

Дата: 05.05.2020 16:12
Кількість переглядів: 7

      У зв’язку з прийняттям нового Закону України «Про повну загальну середню освіту», який набрав чинності 18 березня 2020 року, звертаємо вашу увагу, що у законодавстві про повну загальну середню освіту відбулися суттєві зміни.  

         Відповідно до  підпункту 2 пункту 3 розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про повну загальну середню освіту»:

         - до 01липня 2020 року припинити безстрокові договори з педагогічними працівниками закладів загальної середньої освіти, які отримують  пенсію за віком з одночасним укладенням з ними трудових договорів строком на один рік;

         - видати відповідні накази про припинення безстрокових договорів, з одночасним  повідомленням педагогічних працівників, які отримують пенсію за віком про їх переведення на строковий трудовий договір не пізніше 30 квітня 2020.

         - видати наказ про переведення педагогічних працівників, які отримують пенсію за віком на підставі згоди працівника на продовження трудових відносин на умовах строкового трудового договору до 01 липня 2020 року.

         Закон України «Про повну загальну середню освіту» містить багато новацій. Необхідно детально опрацювати загальні принципи, засади, механізми функціонування всієї системи освіти, які врегульовані цим Законом, опрацювати Закон в колективах та забезпечити неухильне виконання положень діючого законодавства.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень