A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

“АНТАРКТИЧНІ УРОКИ” ДЛЯ ШКОЛЯРІВ, НАЙУВАЖНІШІ ГЛЯДАЧІ ЗМОЖУТЬ ОТРИМАТИ УНІКАЛЬНІ ПОДАРУНКИ

Дата: 27.05.2020 16:32
Кількість переглядів: 5

       Сьогодні, 27 травня 2020 року, о 14:00 стартував проєкт “Антарктичні уроки”  для школярів – серія коротких відео про Антарктиду та роботу українців на крижаному континенті. 

      Це спільний проєкт МОН та Національного антарктичного наукового центру (НАНЦ).

    “З допомогою “Антарктичних уроків” ми хочемо показати школярам, що наука – це дуже цікаво. Розповіді про життя пінгвінів і роботу полярників самі собою захоплюють, а ми ще й підкріпили мотивацію призами.  Гадаю, ці відео не лише додадуть знань, але й розважать та покращать настрій нашим глядачам”, – зазначив перший заступник Міністра освіти і науки Юрій Полюхович.

     Ролики можна буде переглянути на YouTube-каналі МОН, а також Фейсбук-сторінках Міністерства та Центру.

    Тема першого відео: “Чому Антарктида – крижана й холодна? Чим відрізняється від Арктики?”. У ньому керівник НАНЦ, науковець-біолог Євген Дикий розкаже, як Антарктида відокремилася та чому стала холодною, а також, як не сплутати її з Арктикою.

    Найуважніші глядачі зможуть отримати подарунки від НАНЦ. Так, до кожного уроку буде 3 запитання, відповіді на які звучатимуть у ролику. Для участі в конкурсі потрібно надіслати відповідь на всі запитання одним повідомленням у месенджер Фейсбук-сторінки Національного антарктичного наукового центру.

    На перші 5 правильних повідомлень центр надішле у відповідь смайл у вигляді пінгвіна ????. Глядачі, які за час виходу “Антарктичних уроків” зберуть по 3 смайли, одержать унікальний набір наклейок із пінгвінами, створений спеціально для Національного антарктичного наукового центру. Наклейки будуть відправлені переможцям на вказане ними відділення Укрпошти або Нової пошти (за кошти відправника) після завершення всієї серії уроків (орієнтовно наприкінці червня).

    Важливо, що в конкурсі враховуватимуть тільки відповіді, надіслані в месенджер Фейсбук-сторінки НАНЦ. Відповіді в коментарях під відео чи на інших сторінках не враховуються. 

      Розклад наступних “Антарктичних уроків” буде таким:

  • 3 червня, 14:00, тема: “Які тварини та рослини є в Антарктиді?”;
  • 10 червня, 14:00, тема: “Хто відкрив Антарктиду і якою була роль українців у цьому?”.

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень