A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

Районний семінар - тренінг директорів закладів дошкільної освіти

Дата: 22.02.2018 15:21
Кількість переглядів: 5

       «Навчіть дитину захищатися!» - саме  під такою назвою 21 лютого 2018 року на базі закладу дошкільної освіти «Росинка» смт Маньківка пройшов семінар – тренінг для директорів закладів дошкільної освіти району.

       Враховуючи потребу дітей зростати в безпечному середовищі педагоги закладу дошкільної освіти «Росинка» смт Маньківка долучилися до проекту «Навчіть дитину захищатися: просвітницька робота з дітьми дошкільного віку з питань попередження сексуального насильства та формування безпечної поведінки». Програма спрямована на формування у дітей 4 -6 років безпечної поведінки та вміння відстоювати ними особистісні кордони, схвалена МОН України та є в переліку профілактичних програм, затверджених наказом МОН України від 08.08.2017 року №1127 «Про затвердження Плану заходів Міністерства освіти і науки України щодо розвитку психологічної служби системи освіти України на період до 2020 року».

      Під керівництвом тренерів Червонюк О.М., директора та Костюк Ю.Г., практичного психолога закладу дошкільної освіти «Росинка», учасники здобували знання і формували практичні вміння з таких питань: «Міфи і факти про сексуальне зловживання та насильство над дітьми», «Етапи розвитку дитини. Важливі передумови формування безпечної поведінки або ризиків потрапляння у ситуацію насильства», «Причини, форми та симптоми сексуального насильства над дітьми», «Як розпізнати дитину-жертву сексуального використання», «Правила безпечної поведінки дитини» та інші. 

     В ході семінару - тренінгу  ознайомилися із структурою навчального посібника «Навчіть дитину захищатися» та самостійно підготували і провели п’ять занять, рекомендованих для роботи з дітьми старшого дошкільного віку з питань формування у дітей навичок застосування у повсякденному житті правил безпеки поведінки з незнайомцями та у інших ситуаціях ризику в стосунках із знайомими людьми, через казкового фантастичного персонажа КІКО. Побудова інтерактивних бесід за розважальним сценарієм дозволяє запрограмувати поведінку , спрямовану на особисту безпеку дитини.

     Даний матеріал є корисним для вихователів, практичних психологів, батьків, кожен учасник семінару- тренінгу може  використати  в подальшій просвітницькій роботі з дітьми, батьками та вихователями.

    

 

 

 

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень