A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

РАЙОННИЙ СЕМІНАР-ПРАКТИКУМ УЧИТЕЛІВ БІОЛОГІЇ

Дата: 19.04.2018 16:45
Кількість переглядів: 5

      18 квітня 2018 року на базі Іваньківської ЗОШ І-ІІІ ступенів був проведений районний семінар вчителів біології з теми «Використання  цифрових комплексів на уроках природничо-математичного циклу» з метою ознайомлення учасників  семінару з впровадженням нових освітніх технологій у освітньому процесі на уроках біології та продовження колективного пошуку шляхів модернізації освітнього процесу за рахунок впровадження прогресивних інноваційних методик і технологій навчання.

       Семінар відкрила методист РМК Килимниченко Ю.М., яка зосередила увагу присутніх на основних питаннях, які будуть розглянуті на семінарі. Під час засідання розглянуто питання участі учителів у конкурсах на кращу серію цифрових ресурсів та "Інноваційний пошук освітян Маньківщини", а також участь учнів у І, ІІ, ІІІ етапах Всеукраїнської олімпіади з біології, як можливість підвищити інтерес учня до природничих наук. Також було зауважено, що одним з найголовніших завдань сучасної шкільної освіти є розвиток особистості учнів, створення умов, що забезпечують формування їх творчих здібностей, у результаті яких вони будуть підготовлені до активного самостійного й успішного життя.

       У ході семінару педагоги відвідали урок біології у 8 класі «Ендокринна система. Залози внутрішньої та змішаної секреції» вчителя біології першої кваліфікаційної категорії Гриняк Лариси Петрівни та обмінялися досвідом роботи з використання новітніх технологій.

     У рамках семінару проведено майстер-клас Дубиною Н. М., заступником з навчально-виховної роботи, Гриняк Л. П., учителем першої кваліфікаційної категорії «Використання цифрового комплексу «Einsteinu» під час проведення уроків природничо-математичного циклу та в позаурочний час», що стимулює навчально-пізнавальну активність учнів і формування пізнавальних потреб на уроках.

     Керівник РМО вчителів біології Нікітченко Я.А. та учасники семінару обговорили рекомендації щодо організації та проведення державної підсумкової атестації у 9-х класах з біології в 2017-2018 н.р., а методист РМК Килимниченко Ю.М. провела анкетування для учителів біології.

         Педагоги стали учасниками тренінгу «Формула успіху», метою якого було активізувати творчий потенціал кожного учителя, вчити діяти та спілкуватися, стимулювати бажання підвищувати свій професійний рівень, підвищення самооцінки та впевненості у собі та у своїх знаннях.

         На даному семінарі вчителі району збагатилися педагогічними ідеями, виробили методичні рекомендації щодо організації освітнього процесу на уроках біології. Учасники відмітили ефективність зібрання, подякували за корисну інформацію, яку вони планують використовувати у своїй педагогічній діяльності.

          

          


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень