A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

ХІХ Міжнародний конкурс з української мови імені Петра Яцика у закладах загальної середньої освіти району

Дата: 18.11.2018 21:05
Кількість переглядів: 32

       Писемність народу – це ознака його високого культурного рівня. Закарбоване слово навіки переживає свого автора і доносить далеким нащадкам його мудру думку, його заповіт.

    З метою утвердження статусу української мови як державної, піднесення її престижу, виховання в молодого покоління українців поваги до мови свого народу 9 листопада 2018 року в закладах загальної середньої освіти району було організовано і проведено ряд заходів до Дня української мови та писемності і шкільний етап конкурсу знавців рідної мови імені Петра Яцика.  Загальна кількість учасників конкурсу становила 1226 учнів 3-11 класів із 18 навчальних закладів. У Всеукраїнському радіодиктанті національної єдності взяли участь 898 учнів та 58 педагогів. Цього дня проведені святкові лінійки «День української писемності та мови», «Яке прекрасне рідне слово! Воно не світ – а всі світи», тематичні уроки «Збережемо у віках рідну мову», «Мова наша солов’їна», уроки-презентації «Книжка в житті людини», виставки-експозиції у бібліотеках «Мова народу - його святиня», «Українська мова – крізь терни тисячоліть», «Мова моя солов’їна», усні журнали  «9 листопада – День української писемності і мови», випуски стіннівок «Петро Яцик – канадський підприємець українського походження, меценат і філантроп», «З історії рідної мови», години спілкування по класах «День української мови та писемності – всенародне свято», конкурси малюнків «Диво калинове – чари барвінкові», «Рідна мова кольорова».

     17 листопада 2018 року на базі Маньківської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 1 проведено ІІ (районний) етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь 104 учнів із 17 закладів загальної середньої освіти району. Конкурс проводився за трьома віковими категоріями: молодша вікова група (учні 3–4 класів), середня вікова група (учні 5–8 класів), старша вікова група (учні 9–11класів).

      Щороку цей захід заохочує удосконалювати знання рідного слова, відчувати його красу, емоційність та мелодійність. Завдання ІІ етапу (теми творчих робіт з української мови) були орієнтовані на демонстрацію конкурсантами мовної грамотності, а також творчих здібностей володіння художнім словом.

    Тож районний етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика засвідчив  те, що сучасні юні українці є справжніми спадкоємцями свого народу.

 

                                 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень