A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

Проведено вебінар учителів української мови та літератури

Дата: 17.12.2021 10:04
Кількість переглядів: 9

Ключові уміння учителя  української мови та літератури

в контексті реалізації завдань мовної освітньої галузі

      З впровадженням Закону України «Про освіту», Концепції «Нова українська школа» ми перейшли на новий зміст освіти, у основі якого - компетентнісний підхід .

      У нормативних документах, зокрема  Державному стандарті початкової освіти, Державному стандарті базової середньої освіти, конкретизовано  вимоги щодо формування ключових компетентностей учнів. Що ж до професійних компетентностей вчителя, то минулого року вийшов нормативний документ, який означив професійні компетентності вчителя – це наказ Міністерства розвитку економіки України від 23.12. 2020 №2736-20 “Про затвердження професійного стандарту за професіями «Вчитель початкових класів закладу загальної середньої освіти», «Вчитель закладу загальної середньої освіти», «Вчитель з початкової освіти».

 

         Які професійні компетентності повинен мати вчитель української мови та літератури та як забезпечувати їх практичну реалізацію, - про це вели мову на вебінарі учителів української мови та літератури Л.І.Самелюк, методист методичної служби, О.П.Гончаренко, учитель української мови та літератури   Маньківського ЗЗСО І-ІІІ ст.№1,  О.М.Лавринюк, учитель української мови та літератури Кищенецького ЗЗСО І-ІІІ ст., С.В.Рудь, учитель  української мови та літератури Нестерівського ЗЗСО І-ІІІ ст.

 

 

 

                                                                                             

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень