A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту
Маньківської селищної ради

Шевченко надихає всіх, хто вміє його слухати

Дата: 30.10.2017 15:05
Кількість переглядів: 13

Вже котрий рік поспіль у районі  проходять І та ІІ етапи Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Конкурс проводиться з метою вшанування творчої спадщини Тараса Григоровича Шевченка, виявлення творчо обдарованої молоді, розвитку її потенціалу, виховання в молодого покоління поваги до мови і традицій свого народу, підвищення рівня мовної освіти в Україні.

У Конкурсі беруть участь учні 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів району.

Проведення таких заходів сприяє вихованню в школярів любові до рідної мови і літератури, зміцненню знань про творчу спадщину Т.Г. Шевченка.

10 жовтня 2017 року  у 18 загальноосвітніх навчальних закладах району проведено урочистості  «З Кобзарем у серці», лінійки, конкурси на кращого читця віршів Кобзаря, конкурси власних поезій про Т. Шевченка, брейн-ринги з нагоди конкурсу, з 10 по 22 жовтня - І його етап, у якому взяли участь 903 учнів. Завдання конкурсу, складені вчителями української мови і літератури, затверджені шкільними методичними об'єднаннями, включали творчі завдання  та питання на знання творчої спадщини і життєвого шляху Т.Г. Шевченка.

У другому (районному) етапі Конкурсу, що проводився у Маньківській ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1  28 жовтня 2017 року, взяли участь 82 учні із 17 загальноосвітніх навчальних закладів району, з них 5 переможців на районному етапі.

Проведення Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка сприяв піднесенню престижу української мови і літератури у молодого покоління, підвищенню рівня загальної мовної культури, вихованню у його учасників почуття гордості за свій народ, любові до рідного краю: вшанування Великого Кобзаря, поета світового рівня – Тараса Григоровича Шевченка.


« повернутися

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень